Kom og prøv aktiviteter

Alle aktiviteter er åben kl. 10.00 – 14.00. De fleste har start, når du kommer, hvis ikke andet er angivet her.

Stand Up paddle

For dig, der gerne vil opleve, hvordan det er at ”stå på vandet”.  Der er få våddragter til udlånes. Du må gerne medbringe din egen (Sted: Ved broen ved campingpladsen)

Kanoer

Til jeres rådighed hele dagen. Elever fra højskolen giver fif og tricks til, hvordan du styrer den sikkert. (Sted: Ved broen ved campingpladsen)

Disc golf

Golf med en frisbee. Martin, der er instruktør, har både frisbee og viden, som han stiller til din rådighed. (Sted: Fra søen går du op imod højskolen, så er banen på din venstre hånd)

Mountainbike

En cykel, der kan bringe dig helt ud i skoven. På denne dag øver vi os på noget balance, gearskift og for de modige: lidt hop. Og der er hjælp at hente hos en håndfuld dygtige instruktører. Hver hele time er der særlig instruktion og mulighed for turstart. Rolsted Cykler stiller lånecykler til rådighed. Lånecykler er primært unge/voksencykler. Medbring selv cykelhjelm. (Sted: cykelbanen ved højskolens bådskur – på vej mod søen)

Klatring 

Klatring kræver koordinering og udholdenhed, og belønningen er den smukkeste udsigt over Viborg. Som familie vil I skulle sikre hinanden, og der er derfor noget at lave for alle mand. Der er instruktører til stede. (Sted: Det kunstige klatrebjerg for enden af Idrætshøjskolens hal)

Cykelture ud i det blå

Cykelistforbundet inviterer hver hele time til en tur på hverdagscykler. Medbring selv cykel og kom med en på tur, hvor de gode historier er en del af oplevelsen. (Sted: Turstart Søndermølle hver hele time)

Cykelbanen

For hverdagscykler. Her kan du teste din balance og behændighed på din cykel. Åben hele dagen (Sted: Søndermølle)

Open fitness

Sved på panden og styrketræning i det fri. Vi bruger de ting, der er til vores rådighed til en sjov gang styrketræning. Kom og prøv løbende eller deltag, når vi starter fælles hver hele time. (Sted: Søndermølle)

Udendørs familie Yoga

I en travl hverdag kan det være skønt at stoppe op og mærke efter. Strække ud og trække vejret helt ned i maven. Vi har fælles start hver hele time (Sted: Søndermølle)

Landevejscykling

Til dig der går og overvejer om det kunne være noget. Vi har 10 voksen ryttercykler, der kan lånes. Hver hele time tager vi en tur med lidt instruktion og et par fif og tricks til den gode landevejsoplevelse. Børn over 160 cm kan også låne cykler. (Sted: Søndermølle)

Orienteringsløb

Få udleveret et kort og se, om I som familie kan finde frem til posterne. Vi har ruter med forskellig sværhedsgrader og instruktører, der gerne hjælper i gang. Der er løbende starter, men hver hele time giver vi en indføring i kortlæsning (Sted: Søndermølle)

Mountainbike orientering

Her kan du låne en kortholder til din cykel, og så er det ellers ud og se, om du kan finde alle posterne. Turen er en begynderrute. (Sted: Søndermølle)

Trail løb

Løb i skoven. Trail løberne stiller særlige trailsko til rådighed. Der er opstillet en bane du kan prøve (med eller uden tidsmåling) Ellers er der teknik og en fælles løbetur hver hele time. (Sted: Søndermølle)

Trial Cykler 

Trial Cykler har ikke nogen saddel, og det er, fordi du skal stå op for at klare at hoppe og cykle over forhindringer. Vores lokale Trial cykelhelte hjælper dig i gang. Cykler og hjelm kan lånes på stedet. (Sted: Søndermølle)

Gå tur 

Gå tur med Fodslaw. Hver hele time vil Fodslaw guide en tur ud i det nye kvarter syd for Søndersø. Og de har mange historier i ærmet og stier, du måske aldrig har kendt til. (Sted: Turstart ved Søndermølle)

Pop up Naturpark

Find naturparkfolkene og se, hvad de kan byde på. Måske bliver du klogere på hvad naturparken er for en størrelse, måske kan du deltage i en naturkonkurrence.

Geocathing

Har du lyst til at prøve kræfter med geocaching? Ved hjælp af en GPS-modtager eller en smartphone kan du som geocacher, finde "skatte" som er placeres i området omkring Søndermølle. Der vil i forbindelse med eventet også blive lagt nye caches ud.

Sidst opdateret: 25.01.2020