Hald Ege MTB

MTB

Foreningens navn

Hald Ege MTB klub

Adresse

Sønder Alle 14, 8800 Viborg

Kontaktoplysninger

Brian V. Brøgger
bvb@outlook.dk
Tlf. 40105411

Hjemmeside / sociale medier

http://www.ravnstrupkfum.dk/index.php?action=text_pages_show&id=185&menu=41
Facebook: https://www.facebook.com/groups/1419415871603952/

Hvad kan vi tilbyde i vores forening:

Hald Ege MTB er en relativ ny klub, der er opstået og har udviklet sig i takt med MTB-sportens fremgang.  Vi er en afdeling af foreningen Hald Ege Ravnstrup KFUM, der tillige rummer en landevejsafdeling, håndbold, bordtennis, svømning, naturfitness, fitness dance, Idræt på tværs m.m.

MTB afdelingen har en voksen- og en B&U-afdeling. I alt er vi omtrent 400 medlemmer i MTB afdelingen. Vi er en aktiv bredde-klub, der har fokus på at gøre MTB tilgængeligt for alle aldre, køn og former. Vi gennemfører vores træninger niveau-opdelt, så der er plads til både nybegynder og super-motionist. Vi er ikke en licens-klub, men vi deltager flittigt i løb i nær og fjern. Det sociale og sammenholdet fylder meget i klubben. Vores træninger foregår altovervejende i Hald Ege, Dollerup, Stanghede, og Bækkelund området, mens også i de øvrige skove i nærområdet. Vi er medlem af Viborg Trail Arena, der pt. er ved at etablere 100 km MTB sport i Viborg Kommune.

Hvad gør området omkring Hald Ege og Viborg unikt?

Området omkring Hald Ege, Hald Sø og Dollerup Bakker er skabt af sidste istids gletsjere, der har dannet et fantastisk område med dybe skrænter og smukke udsigtspunkter. Naturen og terrænet indbyder til spektakulære naturoplevelser for alle. Uanset om man er til fods, på hest eller på cykel. Udsigten over landskabet fra Dollerup Bakker er storslået.

Der er i området prægtige eksempler på fortidens store byggerier – fra middelalderborg til herregård. Der er en frodig fauna med fritgående heste, får, råvildt, ræv, grævling og der er set både vandstær og isfugl i området. Som mountainbiker og trailløber er der rige muligheder for at udfolde sig på de etablerede mountainbikespor, der findes i alle sværhedsgrader og derfor kan tilfredsstille de fleste cyklister og løbere uanset niveau. Området er en del af de 100 km mountainbike spor, der står færdige i 2018. Viborg by er omgivet af skove med mountainbikespor, der alle kan nås inden for 10 minutter på cykel.

Sidst opdateret: 16.04.2018